Chris Jansen

Naam: Chris Jansen
Leeftijd: 32 jaar
Opleiding: Business Information Technology (BSc) & Business Administration (MSc)

“Dit traineeship geeft mij het gevoel dat ik betaald mag proeven in een landelijke snoepwinkel!– dat maakt Unica voor mij zo aantrekkelijk. Unica biedt de mogelijkheid om in twee jaar tijd te werken in vier verschillende functies. Tegelijkertijd investeren zij in een praktijkgericht management opleidingsprogramma om mij klaar te stomen voor de toekomst.

Nu is dit vaak het geval bij goede traineeships, dus hoe onderscheidt Unica zich? Door ondernemerschap laag in de organisatie en de benaderbaarheid van collega’s op alle niveaus.In de praktijk betekent dit dat mijn ideeën en initiatieven op steun kunnen rekenen en niet blijven hangen in de bureaucratische molen. Je wordt direct serieus genomen, snuffelt in leuke functies en ontwikkelt je sterk: dit maakt het interessant!

Unica is groot, maar ook gemoedelijk en bescheiden, vooruitstrevend en ambitieus. Ondanks het landelijk karakter zie ik het familie-aspect terugkomen in de sfeer en collegialiteit, overal heb ik mij welkom gevoeld. Niemand is te beroerd om je te helpen met de vele vragen die je als trainee steeds weer hebt. Daarnaast zie ik dat Unica continu aan de weg timmert om zichzelf te vernieuwen en verbeteren. Dit merk ik aan de manier waarop ik als trainee word ingezet en de lopende verbetertrajecten. Voor mij als (technisch) bedrijfskundige biedt dit de ideale voedingsbodem om te groeien!
In de eerste zes maanden was ik als Werkvoorbereider Contracten vooral een spin in het web voor Technisch Beheer in de vestiging. Negen monteurs aansturen, communiceren met klanten, materiaal bestellen, onderhoud voorbereiden en de voortgang bewaken… Dit bleek een flinke dagelijkse kluif te zijn! Het was een enorm leuke uitdaging om zonder diepgaande technische kennis deze rol goed in te vullen. Voor mijn 2e periode ben ik net begonnen op het hoofdkantoor van Unica bij de afdeling Marketing & Verkoop. Compleet andere werkzaamheden, omdat ik mij hier ga richten op het commerciële traject en ondersteuning bij aanbestedingen in het bijzonder.

Er volgen nog twee periodes in andere functies én veel workshops voordat ik mijn Traineeship afsluit. Een specifieke functie of afdeling binnen Unica heb ik nog niet op het oog, maar een rode draad heb ik voor mezelf al wel ontdekt. Van nature ben ik geïnteresseerd in verbeterprocessen en geloof ik dat samenwerking mensen het verste brengt. Mijn ambitie is om na mijn traineeship mensen (binnen Unica) te blijven verbinden en motiveren voor een gezamenlijk doel. Als je toch elke dag aan het werk moet , dan het liefst met plezier!”

footer mask
Unica Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.