“Energieadvies is de ideale combinatie van techniek en persoonlijk contact”

Erik Dupree heeft een brede belangstelling. Hij studeerde Buildings Physics and Services (bouwfysica en installatietechniek) aan de Technische Universiteit Eindhoven, is creatief én vindt het leuk om met mensen om te gaan. “Ik dacht, dit valt nooit allemaal te combineren in één baan, maar het is toch gelukt. In mijn werk als Consultant Energie & Duurzaamheid bij Unica Energy Solutions kan ik alle aspecten van mezelf kwijt.”

De functie Consultant Energie & Duurzaamheid valt bij Unica Energy Solutions onder de pijler energieadvies. “Energieadvies is de ideale combinatie van techniek en persoonlijk contact”, zegt Erik. “Het is mijn taak om te kijken hoe klanten energiebesparingen kunnen realiseren. Energie besparen is op zich heel gemakkelijk, maar dan zitten we allemaal in het donker en in de kou. Je moet dus goed kijken naar wat er speelt en waar je besparingen kan realiseren zonder dat het ten koste gaat van de bedrijfsprocessen en het comfort. Daarom ga ik eerst met de klant in gesprek om te achterhalen: wat speelt hier nou en waar liggen zijn ambities? Op basis van die informatie schrijf ik een plan. Hierin leg ik uit wat er allemaal technisch mogelijk is op het gebied van energiebesparing en hoe we stap voor stap, samen met de klant, zijn ambities kunnen realiseren.”

Betrokken mensen

Erik is blij dat zijn werk verder gaat dan alleen het doen van onderzoek en het geven van advies. “Bij veel adviesbureaus schrijf je een rapport en dan is het klaar. Het leuke van Unica Energy Solutions vind ik dat wij, in samenwerking met collega’s van andere Unica-vestigingen, ook de uitvoering realiseren én het onderhoud verzorgen. Dat maakt ons bedrijf sterk. Ik ben dus ook betrokken bij de begeleiding en de uitvoering van het door mij gegeven energieadvies. Mijn dag is goed als ik zie dat wat ik heb bedacht, op locatie bij de klant mooie resultaten oplevert.” 
Erik wil het beste voor zijn klanten en vindt het leuk om een langdurige relatie met hen op te bouwen. Daarin staat hij niet alleen. Erik: “Bij Unica Energy Solutions werken we met een enthousiast team van heel deskundige en betrokken mensen. Wij willen geen eenmalig dienstje leveren, maar bruggen bouwen tussen specialistische techniek en de energiebehoeften van onze klanten. Wij geloven namelijk dat je door goed met elkaar samen te werken je zoveel méér kunt bereiken.”

Bewustwording

“Steeds meer mensen en organisaties willen energie besparen”, signaleert Erik. Als we de Consultant Energie & Duurzaamheid vragen naar klanten van Unica Energy Solutuions blijft hij succesverhalen aandragen. “Samen met Unica Building Services hebben we een gebouweigenaar in Hilversum geholpen bij het verduurzamen van zijn pand en het oplossen van comfortklachten. Dat was de eerste opdracht die ik zelf had gescoord en daardoor extra speciaal. Ik vond het ook bijzonder om voor PwC en beheerpartij ISS een routeplan voor energiebesparing op te stellen. ‘We zijn nu hier en willen over een paar jaar daar zijn, wat moeten we daarvoor doen?’ De maatregelen die ik heb voorgesteld, worden nu gerealiseerd. Ik blijf meekijken naar het energieverbruik, zodat we het plan in de praktijk kunnen perfectioneren en verder kunnen uitbreiden. Een ander mooi project vind ik de energieprofielanalyse die ik heb uitgevoerd voor het Waterschapsbedrijf Limburg. De klant had het gevoel dat zij veel energie kon besparen. Met de resultaten van mijn onderzoek kon ik laten zien dat hun voorgevoel klopte én waar concrete besparingsmogelijkheden lagen. Het was zo gaaf om die bewustwording te zien! Daar krijg ik heel veel energie van.”

Over Unica Energy Solutions

Unica Energy Solutions loopt voorop in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Als energiepartner helpt zij klanten bij het realiseren van energieneutrale gebouwen (nieuwbouw en bestaande bouw) met een gezond en comfortabel binnenklimaat. De medewerkers van Unica Energy Solutions ontwikkelen en realiseren slimme, integrale energieoplossingen op het gebied van energie-efficiëntie, duurzame energieopwekking en energieopslag. De afdelingen energieadvies, (her)ontwikkeling & realisatie en beheer & exploitatie werken hiervoor nauw met elkaar samen. Unica Energy Solutions geeft praktisch energieadvies, verzorgt de realisatie hiervan en kan tevens een rol spelen bij de financiering van duurzame energie opwekinstallaties en energie reducerende maatregelen. Door excellent beheer en exploitatie en ook energiemonitoring houdt Unica Energy Solutions duurzame technische installaties in optimale conditie, zodat klanten structureel kunnen besparen op hun energieverbruik en -kosten. Unica Energy Solutions maakt deel uit van de Unica Groep en is gevestigd in Hoevelaken.

Ben je nieuwsgierig geworden of jij ook als Consultant Energie & Duurzaamheid aan de slag kunt bij Unica Energy Solutions? Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Jan-Maarten Elias (directeur) via 033-2478080 of jelias@unica.nl.

footer mask
Unica Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.