KortjeBREEAMfilmUnicaHoevelaken.jpg

“Iedereen bij Unica Ecopower wil bijdragen aan een betere wereld”

 

“Als je doet wat je leuk vindt, behaal je de beste resultaten.” Dat is de overtuiging van Jeremiah Bertsch, Exploitatiemanager Duurzame Energie bij Unica Ecopower. Samen met zijn collega’s werkt hij elke dag aan de verduurzaming van Nederland. “Iedereen weet dat fossiele brandstoffen opraken en we het gasverbruik moeten afbouwen. Bij Unica Ecopower zeggen we dat niet alleen, wij doen het ook echt.”

Duurzame energie zit Jeremiah in de genen. Zo vindt hij het belangrijk om zijn eigen ecologische footprint zo klein mogelijk te maken. Om die reden heeft hij een woning met een wko-installatie. “We hebben vloerverwarming in de winter en 
vloerkoeling in de zomer. Dat is niet alleen aangenaam, het zorgt er ook voor dat we een heel lage energierekening hebben. Mijn vrouw is helemaal om!” Jeremiah bedoelt: “Je moet soms iets zelf beleven om de voordelen er van in te zien. Duurzame energie uit bijvoorbeeld de bodem is voor veel mensen nog steeds iets nieuws.” 

Duurzame energie

Dat ervaart Jeremiah ook in zijn werk als Exploitatiemanager Duurzame Energie bij Unica Ecopower. “Na mijn studies Luchtvaarttechniek en Innovatiemanagement ben ik begonnen bij een vastgoedontwikkelaar, waar ik me sterk maakte om gebouwen uit te rusten met duurzame energieconcepten. Ik ben overgestapt naar Unica Ecopower, omdat ik na het ‘bedenken’ tijd vond om te ‘doen’. Om ambities waar te maken en duurzame resultaten te leveren.” 

Jeremiah is trots op wat Unica Ecopower allemaal heeft gepresteerd in de vier jaar dat hij er werkt. “Unica Ecopower levert warmte en koude aan woningen en gebouwen. Wij zijn de eerste technisch dienstverlener in Nederland die de volledige warmtelevering aan  huurders van een woningbouwcorporatie heeft overgenomen. Via 35 ketelhuizen verwarmen we 1350 woningen van deltaWonen in Zwolle. Het verder verduurzamen van de wooncomplexen is ook een belangrijk onderdeel van de opgave. Deze samenwerking vind ik supergaaf, hier krijg ik echt energie van! We delen een gezamenlijk belang, want de klanten van onze opdrachtgever zijn ook onze klanten. Al onze afnemers willen betrouwbare en betaalbare energie en willen hierin ontzorgd worden. Wij zorgen ervoor dat dit zo effectief en efficiënt mogelijk gebeurt.” 

Teamwork 

Teamwork is volgens Jeremiah een belangrijke sleutel van het succes van Unica Ecopower. “Mijn collega’s geloven net als ik in het belang van duurzame energie. We zetten ons hier allemaal voor in, ieder op zijn eigen vakgebied en specialisme. We doen het met z’n allen en versterken elkaar. Ik houd me bezig met de contracten, klantrelaties en de financiële aspecten. Mijn werk is lekker divers. Ik ga langs bij klanten, begeleid de contractvorming van langjarige exploitatieprojecten, bekijk technische installaties op locatie, doe de financiële review met de controller en zit soms ’s avonds bij een bewonerspresentatie.” 

Als Exploitatiemanager Duurzame Energie moet je verder goed kunnen communiceren. “Onze klanten zijn bedrijven, maar we zitten ook in de consumentenmarkt”, zegt Jeremiah. “Intern is communicatie eveneens cruciaal. Als ik een overleg heb met de technisch manager, lijkt het soms alsof we een andere taal spreken. In het begin begrijpen we elkaar niet, maar we vinden elkaar vrij snel. Als hij de techniek versimpeld uitlegt en ik hem kan vertellen wat de consequenties zijn voor het geheel, zitten we weer op één lijn. Dit soort een-tweetjes zijn tof en zorgen er natuurlijk voor dat we vanuit verschillende invalshoeken een optimale oplossing vinden. Sinds kort hebben we ook gespecialiseerde servicetechnici in dienst die op locatie het onderhoud doen en zich echt verantwoordelijk voelen voor de technische staat en werking van onze installaties. Dat vind ik mooi. Unica Ecopower haalt steeds meer schakels naar zich toe en is hierdoor over de hele keten meer in control. Wil jij ook graag een wezenlijke bijdrage leveren aan een betere wereld, dan moet je zeker ons team komen versterken!”

Over Unica Ecopower

Unica Ecopower loopt voorop in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Als energiepartner helpt zij klanten bij het realiseren van energieneutrale gebouwen (nieuwbouw en bestaande bouw) met een gezond en comfortabel binnenklimaat. De medewerkers van Unica Ecopower ontwikkelen en realiseren slimme, integrale energieoplossingen op het gebied van energie-efficiëntie, duurzame energieopwekking en energieopslag. De afdelingen energieadvies, (her)ontwikkeling & realisatie en beheer & exploitatie werken hiervoor nauw met elkaar samen. Unica Ecopower geeft praktisch energieadvies, verzorgt de realisatie hiervan en kan tevens een rol spelen bij de financiering van duurzame energie opwekinstallaties en energie reducerende maatregelen. Door excellent beheer en exploitatie, energiemonitoring en haar gespecialiseerde buitendienst houdt Unica Ecopower duurzame technische installaties in optimale conditie, zodat klanten structureel kunnen besparen op hun energieverbruik en -kosten. Unica Ecopower maakt deel uit van de Unica Groep en is gevestigd in Hoevelaken.

Ben je nieuwsgierig geworden of jij ook aan de slag kunt bij Unica Ecopower? Bekijk dan hier de vacatures. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan-Maarten Elias (directeur) via 033-2478080 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacatures