jv201501203279.jpg

“Ik ben altijd op zoek naar de slimste en zuinigste energie-oplossing op de lange termijn”

 

De wereld verandert. Grondstoffen worden schaars en we zitten midden in de transitie naar een duurzame samenleving. “Wat je in de krant leest, daar zijn wij elke dag mee bezig”, zegt Peter Slot, Ontwikkeling & Realisatie Manager bij Unica Ecopower. “We zijn betrokken bij noemenswaardige projecten die er toe doen. Het maakt me trots en geeft me voldoening dat wij met de collega’s van Unica Ecopower een belangrijk steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.”

Peter Slot is zijn hele leven al bezig met energie. Hij deed de hts-opleiding Werktuigbouw Energietechniek en energie gerelateerde studies, werkte bij een energiebedrijf en was salesmanager Nederland bij Siemens. Negen jaar geleden koos hij voor een baan als Ontwikkeling & Realisatie Manager bij Unica Ecopower. “Ik had behoefte aan een platte organisatie waar je snel resultaten kunt boeken. Wat me verder aansprak is dat Unica Ecopower zowel realisator als exploitant is. Dat betekent dat je niet alleen op papier bezig bent met nieuwe energiebesparende technieken, je kunt ook meteen in de praktijk ervaren of het werkt.” 

Commerciële techneut

De functie van Ontwikkeling & Realisatie Manager is afwisselend. Elke dag is anders en dat is Peter op het lijf geschreven. “Ik ben een commerciële techneut. Om beide talenten optimaal te benutten moet je goed kunnen schakelen. De ene dag houd ik me bezig met aanbestedingen en het vertalen van nieuwe proposities in energieconcepten en businesscases. De volgende dag begeleid ik de uitvoering van projecten. Ik ben voor klanten altijd op zoek naar de slimste en meest economische energie-oplossing op de lange termijn. Het is de kunst om je te verdiepen in wat de klant drijft, wat voor hem belangrijk is en wat jouw oplossing voor hem betekent. Een investering kan nu duur zijn, maar zich op termijn terugverdienen. Dat moet je goed kunnen uitleggen, want klanten hebben meestal zelf geen kennis van de technische exploitatie van complexe duurzame installaties. In de huidige markt van prestatiecontracten is het onze verantwoordelijkheid dat alles goed werkt. Nu én over dertig jaar.”

Kopgroep van Nederland

Unica Ecopower is de laatste jaren flink gegroeid, maar de organisatie is volgens Peter nog steeds innovatief en slagvaardig. “Unica Ecopower is een bedrijf met hoge ambities, die zij elke dag waarmaakt. Unica Ecopower zit in de kopgroep van Nederland. Dat is heel gaaf. We hebben een geweldig team dat goed samenwerkt. Dat is belangrijk, want alleen samen krijg je mooie dingen voor elkaar. Zoals de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van een innovatief collectief duurzaam energienetwerk op het High Tech Systems Park bij Thales in Hengelo. We benutten restwarmte van AkzoNobel en warmte en koude uit het Twentekanaal en besparen op termijn maar liefst 70 à 80 procent CO2.” Peter is persoonlijk erg trots op de houtenergiecentrale waarmee Unica Ecopower 450 huishoudens in de wijk Breecamp Oost in Zwolle van warmte voorziet: een primeur in Nederland. “In dit project heb ik veel kunnen rekenen én kritische ontwikkelaars kunnen overtuigen dat dit de beste oplossing is. Nu het project klaar is en goed draait, denk ik: ‘Wauw, dat hebben we toch maar mooi gedaan’.” 

Over Unica Ecopower

Unica Ecopower loopt voorop in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Als energiepartner helpt zij klanten bij het realiseren van energieneutrale gebouwen (nieuwbouw en bestaande bouw) met een gezond en comfortabel binnenklimaat. De medewerkers van Unica Ecopower ontwikkelen en realiseren slimme, integrale energieoplossingen op het gebied van energie-efficiëntie, duurzame energieopwekking en energieopslag. De afdelingen energieadvies, (her)ontwikkeling & realisatie en beheer & exploitatie werken hiervoor nauw met elkaar samen. Unica Ecopower geeft praktisch energieadvies, verzorgt de realisatie hiervan en kan tevens een rol spelen bij de financiering van duurzame energie opwekinstallaties en energie reducerende maatregelen. Door excellent beheer en exploitatie, energiemonitoring en haar gespecialiseerde buitendienst houdt Unica Ecopower duurzame technische installaties in optimale conditie, zodat klanten structureel kunnen besparen op hun energieverbruik en -kosten. Unica Ecopower maakt deel uit van de Unica Groep en is gevestigd in Hoevelaken.

Ben je nieuwsgierig geworden of jij ook aan de slag kunt bij Unica Ecopower? Bekijk dan hier de vacatures. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan-Maarten Elias (directeur) via 033-2478080 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vacatures