IOgebouwHANNijmegenBenVulkers02nivo1atrium.jpg

“Ik kan klanten heel concreet laten zien wat een bepaalde investering ze gaat opleveren”

 

Het energievraagstuk is actueler dan ooit. Hoe gaan we om met de groeiende vraag naar energie terwijl we CO2 moeten reduceren? “Dit gaat over de toekomst van ons allemaal”, zegt Frank Degen, Technisch Manager Duurzame Energie bij Unica Ecopower. “Het is dus zaak dat we dit goed aanpakken. Bij Unica Ecopower zijn alle collega’s gedreven om met oplossingen te komen voor de energietransitie van fossiel naar duurzaam. We zijn vooruitstrevend bezig en wat we doen is belangrijk. Ik merk dat er naar ons wordt gekeken.”

Na zijn opleiding mts werktuigbouwkunde volgde Frank de studie Algemene Operationele Technologie in Vlissingen met als specialisatie Energietechniek. Hij werkte daarna zeven jaar bij een adviesbureau, waar hij zich bezighield met de monitoring en het beheer van wko-installaties. Drie jaar geleden maakte Frank de overstap naar Unica Ecopower, waar hij nu twee jaar de functie van Technisch Manager Duurzame Energie vervult. “Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in techniek en duurzame energie. In dit werk kan ik mijn liefde voor techniek combineren met mijn analytisch vermogen en talent om de grote lijnen van het technische proces niet uit het oog te verliezen.” 

Gedrag voorspellen

Als Technisch Manager Duurzame Energie houdt Frank zich bezig met het monitoren en beheren van wko-installaties van klanten en andere Unica-vestigingen. “Ik bekijk meerdere wko-installaties op afstand via gebouwbeheersystemen en ik controleer de installaties ook in de praktijk. Die veelzijdigheid – van het analyseren van de grove proceslijnen tot op je knieën zitten om ergens een draadje in te prikken – vind ik leuk. Zo leer je de installaties goed kennen en krijg je inzicht in wat er goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn. Door installaties optimaal af te stellen kan ik ervoor zorgen dat het rendement verbetert en de energierekening van de klant omlaag gaat.” 

Wat Frank aanspreekt is dat Unica Ecopower oprecht betrokken is bij haar klanten en dat hij met de klanten een lange termijnrelatie kan opbouwen. “Doordat we alles zelf monitoren en goed kijken wat er gebeurt, kunnen we het gedrag van installaties voorspellen. Met die kennis kunnen we heel concreet aan klanten laten zien wat een bepaalde investering ze gaat opleveren. Mijn klanten vertrouwen mij volledig. ‘Als jij het zegt, dan doen we het’, hoor ik geregeld. Dat vind ik echt heel tof.”

Veelzijdige projecten

Frank is helemaal op zijn plek bij Unica Ecopower. “De werksfeer is goed, alle neuzen staan dezelfde kant op en iedereen gelooft in waar we als bedrijf voor staan. Ook ervaar ik voldoende ruimte en vrijheid om binnen het team mijn werk te doen. We vullen elkaar aan en hebben met elkaar al heel wat soorten en maten projecten tot een goed einde gebracht. Bij Unica Ecopower gaan we ervoor!”

Unica Ecopower is actief op grote universiteitsterreinen, maar werkt bijvoorbeeld ook voor het hoofdbureau van politie in Den Haag en woningbouwvereniging Rondom Wonen in Pijnacker. “Vanochtend heb ik de oorzaak van een storing achterhaald bij De Kluut, een woongroep voor cliënten van Ipse de Brugge in Pijnacker”, vertelt Frank. “Bij deze klant was sprake van een koude-overschot in de bodem. Zorginstellingen hebben vaak een grotere warmtevraag, waardoor een wko-installatie uit balans kan raken. Door de regeltechniek een beetje te herschrijven komt de installatie nu weer energetisch in balans en voldoet ze aan alle eisen van de Waterwet. De klant is tevreden: alles draait weer en het binnenklimaat van de woningen is zeer comfortabel.”

Over Unica Ecopower

Unica Ecopower loopt voorop in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Als energiepartner helpt zij klanten bij het realiseren van energieneutrale gebouwen (nieuwbouw en bestaande bouw) met een gezond en comfortabel binnenklimaat. De medewerkers van Unica Ecopower ontwikkelen en realiseren slimme, integrale energieoplossingen op het gebied van energie-efficiëntie, duurzame energieopwekking en energieopslag. De afdelingen energieadvies, (her)ontwikkeling & realisatie en beheer & exploitatie werken hiervoor nauw met elkaar samen. Unica Ecopower geeft praktisch energieadvies, verzorgt de realisatie hiervan en kan tevens een rol spelen bij de financiering van duurzame energie opwekinstallaties en energie reducerende maatregelen. Door excellent beheer en exploitatie, energiemonitoring en haar gespecialiseerde buitendienst houdt Unica Ecopower duurzame technische installaties in optimale conditie, zodat klanten structureel kunnen besparen op hun energieverbruik en -kosten. Unica Ecopower maakt deel uit van de Unica Groep en is gevestigd in Hoevelaken.

Ben je nieuwsgierig geworden of jij ook aan de slag kunt bij Unica Ecopower? Bekijk dan hier de vacatures. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan-Maarten Elias (directeur) via 033-2478080 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacatures