jv201501203115.jpg

Historie 

Unica is in 1933 opgericht in Zwolle als werktuigkundig installatiebedrijf. Het bedrijf groeide gestaag, ook in economisch moeilijker tijden. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd – naast de werktuigbouw – gestart met elektro- en regeltechnische installaties. In die jaren realiseerde Unica belangrijke projecten zoals de Universiteit van Twente in Enschede, de vrachtwagenfabriek van Scania in Zwolle en kazernecomplexen in het hele land. Later kwamen daar ziekenhuizen, grote kantoren en industriële projecten bij.

Vooral na 1980 groeide Unica uit. Niet alleen op het gebied van technische kennis, maar ook het aantal vestigingen en werknemers nam toe. Unica opende nieuwe vestigingen en nam bedrijven over. Het resultaat is het huidige Unica: een landelijk werkende allround technisch dienstverlener die voorop loopt op het gebied van duurzame oplossingen. In 2013 heeft Unica het 80-jarig bestaan gevierd.

Toekomst

Onze huidige maatschappij ziet zich gesteld voor vele grote vraagstukken: schaarste aan natuurlijke bronnen zoals energie, de groeiende behoefte aan kwaliteit van de werk- en leefomgeving en vergrijzing. Wij geloven dat technologie op veel van deze vragen een antwoord kan bieden.

Als technisch professionals willen wij de maatschappij en onze opdrachtgevers ontzorgen met duurzame, technologische oplossingen op het gebied van comfort, veiligheid, energie en communicatie. Hierin willen wij toonaangevend zijn: de beste allround technisch dienstverlener en de meest aantrekkelijke werkgever in de branche.

Om dit te bereiken werken wij vanuit onze 4 kernwaarden:

  • we gaan voor onze klanten
  • we gaan voor resultaat
  • we vertrouwen op onze professionaliteit en kwaliteit en focussen op integrale oplossingen.
  • we doen het samen!

Dat is onze kracht: het écht kunnen samenwerken, onze ambitie om daarin inventief, verrassend en vooruitstrevend te zijn en ondertussen op een no-nonsense wijze de beste service te verlenen.

Vacatures