Historie

Unica is in 1933 opgericht in Zwolle als werktuigkundig installatiebedrijf. Het bedrijf groeide gestaag, ook in economisch moeilijker tijden. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd – naast de werktuigbouw – gestart met elektro- en regeltechnische installaties. In die jaren realiseerde Unica belangrijke projecten zoals de Universiteit van Twente in Enschede, de vrachtwagenfabriek van Scania in Zwolle en kazernecomplexen in het hele land. Later kwamen daar ziekenhuizen, grote kantoren en industriële projecten bij.

Vooral na 1980 groeide Unica fors en nam het aantal vestigingen en medewerkers toe. Unica ontplooide nieuwe activiteiten op specialistische gebieden van de technisch dienstverlening, zoals ICT, security, industrie, brandbeveiliging en energie. Dankzij een combinatie van autonome groei en overnames is het huidige Unica een landelijke allround technisch dienstverlener, met het DNA van een familiebedrijf. In 2018 viert Unica zijn 85-jarig bestaan.

footer mask
We gebruiken verschillende soorten cookies om de gebruikerservaring op de website te verbeteren en om gericht advertenties te plaatsen. Voor meer informatie hierover kun je ons cookiestatement lezen.